dilluns, 30 de gener del 2012

La Congregació Salesiana recorda, el 31 de gener, a Sant Joan Bosco, el seu fundador


Avui, més que mai, els salesians tenen com a repte “respondre millor i amb més força als desafiaments que plantegen les noves pobreses juvenils”

Demà, 31 de gener celebrem a Sant Joan Bosco, fundador de la Congregació Salesiana. Amb aquest motiu, al llarg d'aquests dies s'estan desenvolupant tot tipus d'activitats educatives, religioses, esportives als centres salesians per tal de recordar el sant dels joves.

Aquest any, a més, la festa de Don Bosco té un caràcter especial. La Congregació Salesiana ha començat un camí de preparació del bicentenari del seu naixement, que se celebrarà el 2015.

José Miguel Núñez, Conseller General salesià per a l'Europa Oest, a la qual pertany la Inspectoria de Barcelona, ha assenyalat els reptes més immediats que té la Congregació a Espanya: “El primer, un impuls renovador de la vida religiosa dels salesians. El segon, un anunci evangèlic més incisiu i una proposta vocacional més audaç. El tercer, redimensionar les nostres presències i les nostres inspectories per respondre millor i amb més força als desafiaments que ens plantegen especialment les noves pobreses juvenils”.

A Espanya hi ha 1160 salesians repartits en 140 comunitats i treballen en l'educació i l'evangelització dels joves i de les classes populars a través de l'escola , especialment amb centres de Formació Professional, parròquies, els esplais-centres juvenils i els projectes específics per a joves en situació de risc i exclusió social. Són més de 360 obres, amb uns 400.000 destinataris i 12.400 col·laboradors, entre educadors, animadors i catequistes.

Els Salesians de Don Bosco (SDB) van ser fundats pel sant de Torí l’any 1859. En l'actualitat són 15.762, inclosos 120 bisbes i 6 cardenals, i estan presents en 130 països dedicats a l'educació i evangelització dels joves.


Sant Joan Bosco va donar origen, també, a la
 Família Salesiana, que en l'actualitat la formen 28 organitzacions diverses, que han anat sorgint al llarg dels anys. Són grups de seglars, religioses i religiosos, instituts seculars, que s'inspiren en el sistema i carisma de Don Bosco. Els quatre primers grups, que es van crear ja en temps del sant, són les Filles de María Auxiliadora –Salesianes-, els Salesians Cooperadors, els Antics Alumnes de Don Bosco i l'Associació de Maria Auxiliadora (ADMA). A Espanya, a més d'aquests quatre, estan presents les Voluntàries de Don Bosco i Voluntaris amb Don Bosco -dos instituts seculars-, les Llars Don Bosco, l'Associació de Dames Salesianes i les Filles dels Sagrats Cors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada